Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület

Tisztelt Látogató!

A Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete (VÁCISZ) nevében üdvözlöm Önt! Egyesületünk 2007 szeptemberében alakult. Tagjaink között megtalálhatóak a helyi vállalkozások, egyesületek, klubok és magánszemélyek is.

Tevékenységünk legfőbb célja, hogy élhetőbb legyen Balatonfűzfő városa. Az alapszabályunkban megfogalmaztuk, hogy szándékunk a vállalkozások érdekképviselete, a hagyományok felkutatása és megőrzése az utókornak, a fiatalabb generációk oktatása és a környezetvédelem fontosságára való felhívás. Ezen célok elérésben az önkormányzattal és a településen működő többi civil szervezettel együttműködve kívánunk részt venni.

LEADER pályázat útján felújítottuk és 2012-2020 között működtettük a csillagvizsgálót, a város legújabb kulturális terét, a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontot. Minden születésnapot kiállításokkal, rendezvénysorozatokkal ünnepeltünk. Látogasson el a www.balatoncsillagvizsgalo.hu oldalra.

Kulturális élet területén kiemelkedő rendezvényeink voltak, ilyen a Retró Vidám Május 1., a nagy hagyományokkal rendelkező Hópehely-bál újraélesztése, de tartottunk csillagászati előadásokat a tudományos élet meghatározó szereplői által. Minden korosztály számára szerveztünk érdekes előadásokat és zenés dalesteket, amelyeken neves előadóművészek léptek fel. Egyesületünkhöz köthető az „Újszülöttek köszöntése” melyre meghívjuk a város új lakóit és szüleiket. Szerveztük és szervezzük a fűzfői túrákat, újdonságként a családosokra és a kisgyermekesekre gondolva a Babakocsis túrát. Nevünkhöz fűződik a Kalandtábor, amelynek programjain az elmúlt öt évben több mint száz 10-14 év közötti fiatal vett részt. Számos közösségfejlesztő programot indítottunk, elsőként csatlakoztunk a Közösségek Hetéhez, részt vettünk a Múzeumok Éjszakája, a Kultúrházak éjjel-nappal, vagy a Kutatók éjszakája programban.

Együttműködtünk a Technika Tanárok Országos Egyesületével, ebből a kapcsolatból született az „Irány a csillagos ég” makett építő felhívás az általános iskolák felső tagozatosai részére.

Látogasson el Balatonfűzfőre, fedezze fel kincseinket!

Kontics Ferencné
VÁCISZ elnök

Naptávcső kupola Tánc Babakocsi túra 2019
Csillagvizsgáló Kalandtábor 2020 Újszülött foglalkozás